top of page
  • _

De Kracht van zwart

Dames een fijn gevoel geven over zichzelf zodat ze gaan stralen en lekker in hun vel zitten. Dat is waar ik als uitstralingscoach voor ga .Hoe? Door samen met hen te werken naar een harmonie tussen wie, waar en hoe ze zijn. Een evenwicht tussen hun persoonlijke kwaliteiten, hun professionele en sociale omgeving én het uiterlijk dat ze van moeder natuur gekregen hebben. Deze balans vertaal ik naar een duidelijk advies in bewust kleurgebruik en kledingkeuze. Zo staan ze helemaal in hun kracht en maken ze makkelijk en succesvol verbinding met anderen.

Graag neem ik je even mee in een persoonlijk wie-waar-hoe verhaal.

1995… 20 jaar geleden ondertussen. Mijn eerste sessie ‘kleurenanalyse’- de eerste les.

Ik werkte toen al enkel jaren in de financiële sector. Als mid-twintiger bezocht ik zelfstandige ondernemers en KMO-zaakvoerders om hen te informeren over financiële oplossingen voor zowel hun bedrijfs- als privé vermogen. Ondanks een goed diploma en prima opleiding binnen het bedrijf voelde ik me onzeker. Vaak waren de klanten flink ouder dan ikzelf en nam ik aan dat ze mijn jeugdigheid zouden associëren met onervarenheid. In die tijd droeg ik zwart, veel zwart. Mijn powersuit, een wijd uitlopende broek en een bijpassend jasje, zorgde dat ik meer in mijn kracht stond. Het zwart gaf me een gevoel van ernst, de snit van het pak, waarbij de broek mee danste bij elke stap en het jasje mijn taille strak omsnoerde, zorgden er voor dat ik me dynamisch voelde.

Ik was keurig op tijd voor de eerste les. De leerkracht kleurenanalyse kwam even later binnen en begon een praatje met me over de lesinhoud. Plots bleef haar blik rusten op mijn pak en ze vroeg ‘waarom draag jij zwart?’ Ik antwoordde dat ik voor mijn werk een professionele en vooral niet te jeugdige uitstraling wenste. Haar reactie: ‘Die kleur doet helemaal niets voor je en maakt je niet bepaald mooier. Maar na de lessenreeks zal je dit zelf aanvoelen en weten wat de geschikte kleuren zijn voor jouw seizoenstype ‘. Fijn…ik keek er naar uit.

Na een aantal lessen werd mijn persoonlijk kleurenpalet bepaald. Ik ben een ‘zomertype’. Gelukkig bevat dit seizoenspalet veel kleuren die ik mooi vind en waar ik intuïtief vaak naar grijp. Althans…in mijn vrije tijd. Maar hoe moest het toen met mijn werkoutfit? De lerares suggereerde mij om te investeren in een muisgruis pak, gecombineerd met lichtroze of pastelblauwe bloesjes en dit alles af te stylen met sjaals in poederkleuren. Dat deed ik.

Maar of me hier goed bij voelde? Neen dus! Ik voelde mij ‘flauw’ in deze

kleurencombinatie en dat viel zelfs een collega op. ‘Ik kan het niet benoemen, Anneleen, maar het lijkt wel of je je Samson kwijt bent.’, zei hij. Het heeft een hele tijd geduurd voor ik er zelf de vinger op kon leggen, maar plots ‘voelde’ ik het: Ik miste de ‘kracht van zwart’. Het echte zwart van mijn pak was inderdaad te hard bij mijn gelaat, dus schafte ik me een inktblauwe en antracietgrijze variant aan. Donkere kleuren, die mij power gaven. Met de juiste nuances van bloesjes en accessoires wist ik op die manier een harmonie te creëren die mooi paste bij mijn natuurlijke uiterlijk (hoe) én die mij toch in mijn kracht hield (wie).

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page